Vremac

Vydraulics Group neemt Vremac Cylinders over van Royal IHC

In de zomer van 2018 heeft VREMAC Cylinders zijn langetermijnvisie bepaald om zich meer te richten op de rol van partner voor het ontwerp en de productie van hoogwaardige cilinders in de regio. Daarnaast verklaarde het bedrijf zijn positie te willen versterken als voorkeursleverancier op wereldniveau van gespecialiseerde cilinderoplossingen voor de civiele, offshore en duurzame energiemarkten.

Dave Vander Heyde, CEO van Royal IHC: “De strategie van IHC is om een leverancier te zijn van betrouwbare en innovatieve apparatuur, schepen en diensten, en daarom hebben we besloten dat het voor VREMAC beter zou zijn om samen te werken met een nieuwe strategische partner. Op deze manier zal VREMAC haar ambitie voor verdere groei kunnen waarmaken en optimaal gebruik kunnen maken van haar potentieel en recentelijk geüpgradede faciliteit.

“Het is dan ook met genoegen dat we aankondigen dat VREMAC Cylinders de krachten zal bundelen met VAPO en Hydropack, wat resulteert in een sterk partnerschap voor hydraulische systemen en cilinderoplossingen. VAPO en Hydropack zijn reeds geïntegreerd binnen de Vydraulics Group, die 100% van de aandelen van VREMAC Cylinders van IHC heeft overgenomen.” IHC werd bij deze transactie volledig ondersteund door Oaklins als M&A adviseur.

Voor IHC past deze stap in haar strategie om een leverancier van geïntegreerde oplossingen te zijn. VREMAC zal een belangrijke leverancier van state-of-the-art cilinders aan IHC blijven. De nieuwe eigenaar, Vydraulics, is een Belgisch/Nederlandse groep van leveranciers van hydraulische cilinders, systemen en componenten.

Vydraulics’ CEO, Steven Vangeersdaele, zegt: “Met VAPO en Hydropack hebben we al twee gerenommeerde bedrijven die hun krachten hebben kunnen bundelen. Het huidige Sassevaart project toont duidelijk aan welke projecten we nu aankunnen met de ideale combinatie van deze bedrijven die samenwerken in hun vakgebied.”

Wouter Vullers, CCO van Vydraulics, voegt toe: “Het bundelen van onze krachten met VREMAC stelt ons in staat om op een hoger niveau te concurreren en toegevoegde waarde te bieden bij het voldoen aan de behoeften van onze klanten. Met dit in gedachten zal elke entiteit zich concentreren op haar respectieve vaardigheden en zullen we synergieën onderzoeken op gebieden zoals verkoopdekking, productaanbiedingen en activiteiten. Met een gemeenschappelijke focus op hoge kwaliteit, flexibiliteit en innovatie, past dit nieuwe partnerschap perfect bij ons.”

Elk van de bedrijven zal op zijn bestaande locatie blijven en zijn merknaam behouden. Bovendien zal het nieuwe partnerschap geen gevolgen hebben voor de werkgelegenheid en wordt integendeel verwacht dat het de komende jaren zal groeien. Al met al hebben de betrokken partijen er alle vertrouwen in dat de uitgebreide groep een solide toekomst tegemoet gaat.