Doedijns en Mechatest bundelen krachten

Doedijns en Mechatest bundelen krachten

Doedijns b.v. is verheugd de overname van Mechatest aan te kondigen. Mechatest, gevestigd in Nootdorp, is specialist in (handmatige) sampling systemen voor olie, gas, petrochemie, pharma en water(stof)industrie. Zo worden Doedijns en Mechatest samen dé totaal aanbieder op het gebied van sampling. Dit is een unieke positie in de markt.

Mechatest Sampling Solutions is ruim 30 jaar geleden opgericht en is uitgegroeid tot een belangrijke speler op het gebied van Sampling in de olie- en gas en powerindustrie. De handmatige samplers, gericht op de mid-en downstream industrie, zijn geschikt voor gassen, vloeistoffen maar ook voor stoom, water en waterstof (H2). De strategische overname komt voort uit de ambitie om te groeien en een nog completere dienstverlening aan (gezamenlijke) klanten te kunnen bieden.

“Dit is een belangrijke stap voor Mechatest, deze samenwerking geeft ons de mogelijkheid om onze internationale groeiplannen te realiseren”, aldus Andre van Roon, directeur Mechatest. ‘’Door de handen ineen te slaan vergroten wij ons netwerk en onze engineering- en productiecapaciteit. Zo kunnen we onze (gezamenlijke) klanten nog beter bedienen.”

Doedijns, sinds vorig jaar onderdeel van de Vydraulics Groep, is behalve specialist in power, motion en control systemen, ook gespecialiseerd in automatische sampling systemen. Wouter Vullers, commercieel directeur Vydraulics: “De producten van Mechatest zijn complementair aan het huidige productportfolio van Doedijns. Het gecombineerde productaanbod van beide bedrijven zal onze positie in de internationale samplingmarkt verder versterken.”

Later dit jaar zal Mechatest fysiek verhuizen naar de vestiging van Doedijns aan de Bleiswijkseweg te Zoetermeer. De overname heeft geen gevolgen voor de werkgelegenheid. De betrokken partijen kijken uit naar een succesvolle samenwerking.

Robert Don (CFO Vydraulics), Steven Vangeersdaele (CEO Vydraulics),
Andre van Roon (director Mechatest), Wouter Vullers (CCO Vydraulics)